2013. március 17., vasárnap

Retekleves

Ha hozzájutottál (mint most én is) nagyobb mennyiségű retekhez, vagy túl sok termett a kertben és már nem tudjátok elfogyasztani a reggeli szendvicshez, készíts belőle levest.

Hozzávalók:

  • 30 dkg retek (lehet hónapos, jég, fekete stb)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 liter húsleves (én most 2 db kockából készítettem)
  • bors
  • petrezselyem
  • metélő hagyma (az enyémben nem volt, és úgy érzem, nem is hiányzott ...)
  • 1 kis doboz (2 dl) tejföl 

A retket tisztítsd, pucold meg, vágd kockákra (kb 1x1 cm) és kevés vízben párold meg annyira, hogy egy kicsit még roppanós maradjon (kb. 15 perc).

Amíg a retek párolódik készíts a vajból és a lisztből rántást, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a sóval, borssal.  Add hozzá a párolt retket, forrald fel, végül tálalás előtt keverd bele a tejfölt és szórd meg a petrezselyemmel (és a metélő hagymával).

Jó étvágyat hozzá:

2 megjegyzés:

Kucorgó anyámkája írta...

Ez jól hangzik! Hű, meg attól a sajtos csigától is teljesen belelkesedtem. Mindenkinek reklámozom. :))

Erika írta...

Ez igazán kedves Tőled, köszönöm :)