2011. november 19., szombat

Műszaki gyorssegély szolgálatot

hívtam az előbb, mert napközben elaludt (kialudt ?) a gázkonvektorom. Próbáltam visszakapcsolni, úgy tűnt, hogy a kapcsoló nem ad szikrát.

Este (?) 5 óra van, gyors nyomozás, vajon lehet-e itt helyben szakértőt hívni. A helyi "közéleti és információs lap"-ban találtam is egy hírdetést, miszerint éjjel-nappal lehet rájuk számítani. Megadták az internetes elérgetőséget is, gyorsan rájuk is kerestem.
Repestem a boldogságtól, mert azt írták, hogy 6-18-ig a kiszállási díj 1.000,- Ft, 18-6-ig pedig 2.000,- Ft. Ezek teljesen elfogadható árak, már pötyögtem is a számot.
Szimpatikus férfihang a túloldalon közli velem a panaszom előadása után, hogy ma már nem tudnak jönni, mert fűtést szerelnek. Majd holnap reggel 7-kor.

Akkor mitől éjjel-nappali a szolgáltatás? Attól, hogy felveszik a telefont?

Igazából nem nagyon bosszankodom a dolgon, mert más lehetőségem nincs, mint várni őket  ... De csudára hideg lesz a szobában reggelre :(

Folytatás holnap ...

2011. november 18., péntek

Azt a férfit,

aki úgy gyarapítja szeretői (helyesebben ágyasai) számát, mint a bélyeggyűjteményét, egyszerűen nőcsábásznak titulálják, és csodálattal beszélnek róla mind a férfiak, mind a nők. Ha egy nő teszi ugyanezt, akkor ringyónak, könnyűvérű nőcskének könyvelik el, akit mindenki megkaphat. Egy férfi hírnevének az sem árt, ha sikereit drága ajándékokkal vagy készpénzzel vásárolja meg. Egy nőt azonban - vezérelheti akár szerelem, szenvedély vagy puszta kíváncsiság - semmi sem ment meg attól, hogy megbélyegezzék. Furcsamód a nők sem mentesek ezektől az előítéletektől.

(Kurt Tepperwein: A párkapcsolat művészete)
(A képre kattintva a  Libri Könyváruházba jutsz)

2011. november 17., csütörtök

Mekkora a konyhád?

Az enyém most még elég nagy, de reményeim szerint jövő ilyenkor már nem itt lakom ahol most és akkor bizony már kicsi lesz. Pedig szeretek benne lenni, tenni-venni, dolgozni, befőzni, aszalni stb.
Konyhai gépem is sok van, már többször felmerült a kérdés bennem, hogy akkor majd hová rakom őket.
Nos, megtaláltam a megoldást az IKEA-ban :) (a képre kattintva az oldalukra, a bejegyzéshez jutsz)

Ha nem mondtam volna még: nagy rajongójuk vagyok :)

2011. november 16., szerda

Sálak, kendők kötése



Te mindig ugyan úgy kötöd a nyakadba a sáladat, kendődet?
Bevallom, nekem néha gondot okoz a variálás, ezért is örültem ennek a videónak.

Ha Neked is ötletre van szükséged, nézd meg. Nekem nagyon tetszett. És Neked?