2011. augusztus 20., szombat

Én így készítem a paradicsomlevet..

Vegyél 5 kg nagyszemű, lédús befőző paradicsomot.
Alaposan mosd meg, vágd négybe, távolítsd el a magját (pepecselős, de megéri a fáradtságot, érdemes rá időt szánni).
Tedd fazékba, főzd kb. félórát, amíg összerogy, levet enged, elkezd leválni a héja. Időnként keverd meg,

2011. augusztus 19., péntek

Hőgutát kapott a számítógépem...

... ezért fordulhatott elő, hogy napok óta nem tudom megjelentetni a bejegyzéseimet... :(
Piszkozatban előkészítve a paradicsomlé és a kakaós csiga története, amint a gép ventillátora úgy dönt, hogy elvégzi a feladatát rendesen, máris megosztom Veletek az írásaimat ...

2011. augusztus 16., kedd

Paradicsom szezon

Gyönyörű, finom, lédús paradicsomokat találtam a piacon, vettem is 5 kilót és készítettem paradicsomlevet télire... ivólének, levesnek, szósznak egyaránt kiváló.
Az eredményről egy későbbi bejegyzésben mesélek majd ...

2011. augusztus 15., hétfő

Paradicsomlekvár készült

Tudom, furcsán hangzik ez az elnevezés, amit valószínűleg azért kaphatott a kész "mű", mert sok cukor és hosszú főzési idő kell az elkészültéig, amíg besűrűsödik... bevallom, nem jártam utána, de az biztos, hogy nagyon finom és különleges ízű a végeredmény, használható szendvicsre, pörkölt alapba, lecsóba.

Hozzávalók:
1kg paradicsom
10 dkg zselésítő cukor