2011. december 15., csütörtök

Miből készül a mécsestartóm - mini sorozat 1. - Crea Pop fólia

Arra gondoltam, talán érdekel néhányatokat, hogy miből is készülnek ezek a különleges hangulatlámpák, mécsestertók, ezért bemutatom a hozzávalókat egy "miből készül" című sorozat keretében.

Kezdem a fóliával (fotó: internet, Google). Idáig két félét, minőségűt használtam, az első a Crea Pop fólia névre hallgat. Átlátszó, matt, 0,3 mm vastag, erős fólia, amely a "használati utasítás" szerint 40 W-tól erősebb izzókkal nem használható, mérete: 65 x 33 cm. Felülete picit érdes, nagyon könnyű vele dolgozni.

Ezekhez a lámpásokhoz  kb 16 x 50 cm-es darabra van szükség, méretre vágását egy hosszú vonalzó és sniccer segítségével oldom meg, a leeső darabok később a 3D technikához rendkívül jül használhatók.

Következő hozzávaló 3 nap múlva: transzparens fólia

2011. december 14., szerda

Mézeskalácsok másképpen

Ez a címe a Kreatív Hobby oldalán talált bejegyzésnek, mely arról szól, hogy mi mindenből lehet a mézecskalácshoz erősen hasonlító alakokat, díszeket készíteni. 

Találsz a cikkben  filcből, natur fából, hungarocellből, dekorgumiból készíthető figurákat, de a képzeletnek persze semmi sem szabhat határt, a fantáziádra van bízva hogy milyen alapanyagokat használsz.(a cikket ide kattintva olvashatod el).

Az idén én még nem készítettem mézeskalácsot - talán már nem is fogok, idő hiányában. És Te hogy állsz? Szereted egyáltalán ezt az édességet, az illatát? Édességnek tekinted, vagy csupán dísznek?

2011. december 13., kedd

Luca-napi népszokások

Találtam a Nők Lapja Cafe oldalán egy cikket, amely minden, a mai nappal kapcsolatos népszokást, hiedelmet összefoglal.

Sok újat megtudtam belőle. Te ismerted pl a Luca-búza, vagy a Luca-cédula jelentését?

És azt tudtad, hogy ilyenkor még tilalmak is vannak? Ha jót akarsz, akkor a mára tervezett mosást mindenképpen halaszd holnapra, mert különben kővé dermedsz :)


Mindezekről bővebben  itt olvashatsz