2011. december 21., szerda

Miből készül a mécsestartóm - mini sorozat 3. - Nemes raffia



Bizony - bizony fontos, hogy nemes legyen, mert az "egyszerűvel" képtelenség szép terméket létrehozni, bármire is használod azt.

Szóval a "nemes raffia"  lehet matt, vagy akár fényes felületű is (fotó: internet, Google). Többnyire 30 m-es darabokban kapható, tizenegynéhány féle színben létezik. 

Én a fóliák összefogására, díszítésnek, keretezésnek használom, de a lelkes kreatívok kötnek, horgolnak, szőnek belőle csodákat :)

A következő hozzávaló 4 nap múlva: Crea Pop dugó

2011. december 18., vasárnap

Miből készül a mécsestartóm - mini sorozat 2. - Transzparens fólia

Maradjunk továbbra is a fóliáknál.

A másik, amit használtam a mécsestartóimhoz, tulajdonképpen az eredeti célja szerint laterna* készítéshez használatos. Kicsit nehezebb vele dolgozni tapasztalatom szerint, mert nagyon sima a felülete, nehezen ragasztható rá a szalvéta. Ezt a problémát úgy küszöböltem ki, hogy megcsiszoltam egy picit a ragasztandó felületet.
(fotó: interner, Google)


Tulajdonságai: 0,2 mm vastag, 20,5 x 51 cm-es darabokban kapható. Korábban már írtam, hogy a lámpáimhoz a szükséges méret kb 16 x 50 cm, így igazán kevés megy veszendőbe :) , mert az a 4 cm-es csík is felhasználható a díszítéshez.

* laterna jelentése az Idegen szavak és kifejezések szótára szerint: 
  • latin eredetű szó, régies jelentése szerint lámpa,
  • az építészetben pedig a keskeny, henger alakú tornyocskaszerű zárórészt jelenti, ami a kupola belső terének megvilágítására szolgál
A következő hozzávaló 3 nap múlva: nemes raffia