2011. december 31., szombat

Szilveszteri sms-ek, idézetek,




versikék, amiket küldhetsz barátaidnak, ismerőseidnek ezen a napon:







Bár az évnek még nincsen vége ,
Lehet hogy négykézláb érünk a végére,
de addig míg stabilan állunk ,
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!

Éjféltől Új Év köszönt ránk, holnaptól 2012-et ír az egész világ, s ha az óra elüti a 12-t, jó kedvvel nyiss ki egy üveg pezsgőt! BUÉK

Ma van az év utolsó napja
a hirt mindenki sms-ben kapja
kopogtat az újév már csak
néhány óra 
ne gondolj ma másra csak 
a szépre jóra
Boldog új évet kivánok

Pezsgő durran,konfetti hullik, az Ó év hamarosan elmúlik,
Jó egézség és szerencse mindig útólérjen, 
ami eddig rossz volt soha ne kisértsen! BUÉK!


További lehetőségek a Citatum , valamint a  Netorian gyűjtemény oldalain.

És végül egy szerencsehozó malacka:

Legyen nagyon szép napotok, teljen kellemesen az estétek!

(fotók: internet, Google)

2011. december 30., péntek

Szilveszteri dekorációkat,



 jópofa vendégváró ötleteket találtam a Kreatív Hobby oldalán (mondtam már, hogy kedvelem ezt az oldal :) ), többek között ezt az "édes" kanalat, vagy csákókat, házi popcorn tartókat :). 

A cikket elolvashatod, ha a képre kattintasz.
 (fotó: internet, Kreatív Hobby)

2011. december 29., csütörtök

Egy pulóver utóélete

A hatalmas méretű, pihe-puha, piros termovelúr pulóver már régóta lógott a turkáló vállfáján, szeretett volna már új gazdára találni.Sokáig várt és várt, már feladta volna, amikor egy szép napsütéses, őszi pénteken meglátogatta a boltot egy "vállalkozó nő", aki egyből beleszerelmesedett a pulóverbe. Mindketten tudták, hogy ez a NAGY TALÁLKOZÁS. A pulóver még nem tudta, hogy hatalmas átalakuláson megy majd át, de érezte, hogy jó helyre kerül, nagy hasznát veszik majd.


A "vállalkozó nő" még korábban feladatul kapta, hogy egy pici lánynak készítsen Karácsonyra egy piros, télapót idéző ruhácskát. Fogta hát a pulóvert, hazavitte és belekezdett a nagy átalakításba. Levágta a pulóver ujjait, úgy gondolta, hogy remek nadrágocska lesz belőlük télire a pici lánynak, a bokájánál még be sem gumizni, mert a bőséget összefogja majd a pulóver mandzsettája. A szabáshoz nem kellett egyéb, mint egy használatban lévő, megfelelő méretű nadrág, aminek csupán a felső részét kellett mintának használni, mert a nadrág szárát adta a már egyébként is összevarrt pulóver-ujj.

Újabb vágás következett a pulóver aljától mért megfelelő magassában, ebből a részből készült a test vonalát követő ruhácska. Varrásra a két oldalon, valamint a felső részen volt csupán szükség, mert a felhajtást "megspóroltuk" azzal, hogy a pulóver kész, felhajtott alját használtuk
A ruhácska elejére maradék, fehér színű anyagból nagy "gombok" kerültek (ettől lett egy kicsit télapós), valamint, a leeső részekből pánt készült, amit patenttal lehet rögzíteni és ami egy kicsit hosszabb, hogy a patentott (amikor szükséges lesz) lentebb lehessen varrni.

Maradt a pulóver cippzáras nyakrésze, amiből talán nyakmelegítő készül majd, ami sál helyett kényelmes viselet.

Ui.: elnézést a nem megfelelő minőségű képek miatt, a kevés idő, a kapkodás az oka :(


2011. december 28., szerda

Miből készül a mécsestartóm - mini sorozat 5. - Rostselyem

Akkor kezdtem el használni, amikor a transzparensfóliát is. Ez a fólia ugyanis teljesen átlátszó, ha egy világosabb szalvétát ragasztottam rá, akkor még a gyengécske mécsessel átvilágítva sem mutatott jól a mécsestartó. 

A rostselyempapírt a szalvéta alá ragasztottam, kicsit vastagabb lett így a papírréteg, sokkal mutatósabb lett a termék (lásd a magnóliás mécsestartónál)

Különböző méretekben és sokféle színben kapható, ezért erről bővebben nem írok (fotó: internet, Google). Annyiban különbözik a "normál" selyempapírtól, hogy ez nem teljesen sima, egyenletes felületű, hanem rost darabok látszódnak benne, nevét is ezért kapta.

A következő hozzávaló 4 nap múlva: a szalvéták

2011. december 25., vasárnap

Miből készül a mécsestartóm - mini sorozat 4. - Crea Pop dugó

Olyan kis apróságnak tűnik (0,8 x 0,7 cm) (fotó: internet, Google), de szükség van rá, ez tartja ugyanis össze a hangulatlámpa palástját, ha nem raffiát, vagy egyéb rögzítési módot használsz.

Nagyon szeretem, könnyű vele dolgozni, mérete pont megegyezik a hagyomás papírlyukasztó által készített lyuk méretével :) . A képen sajnos nem igazán látszik, de van a kalapja alatt egy pici perem, amin át kell pattintani a fóliát, ez akadályozza meg, hogy a dugó kicsússzon a lyukból..

A következő hozzávaló 3 nap múlva: Rostselyem