2011. augusztus 27., szombat

Pizzás tekercs

a kakaós csiga tésztáját alapul véve - margarinos locsolás tekerés előtt és a vaníliás ízesítés nélkül :)



2011. augusztus 26., péntek

Új tagokkal bővül a család, ...

.. hamarosan új segítők érkeznek hozzám. :)
Az egyik egy kombinált hűtő lesz - a szükség miatt, mert elöregedett a régi fagyasztóm, megtörtént már vele, hogy kukázni kellett a benne tárolt kész kaják és alapanyagok egy részét, mert egyszercsak nem fagyasztott tovább :( - és ezt sajnos későn vettem észre, mert a hűtőt a pincében tartom.
A másik - ő számomra az érdekesebb - egy befőzőautomata. Nagyon régóta gondolkodtam már rajta, hogy megvegyem-e ... most döntöttem: megrendeltem. Várhatóan a jövő héten kedden érkezik majd ... Nagy izgalommal várom :)

2011. augusztus 25., csütörtök

Krumplirózsa

.. című filmet láttam ma délelőtt (még jó, hogy szabin vagyok és nem maradtam le róla).
Al Pacino az egyik főszereplő, imádom ezt a színészt... annyira meghatódtam a történettől, még sosem láttam az elejétől a végéig ... és most olyan furcsa hangulatba kerültem  ..

2011. augusztus 23., kedd

Csúsztatott palacsinta készült...

... ebben a nagy forróságban, alig bírtam a konyhában megmaradni, de határozottan állíthatom, hogy megérte a megpróbáltatást végigcsinálni :)
Előrebocsátom, hogy ez nem egy gasztroblog, nincsenek saját receptjeim, csak olyan sokszor használtat, jól

2011. augusztus 22., hétfő

Csajos, rózsaszín lámpásom...




... új helyre, egy 7 éves kislány szobájába került, akinek az óvodában is a szivecske volt a jele. Remélem nagy örömmel fogadja  és neki is annyira tetszik majd, mint az édesanyjának :)

2011. augusztus 21., vasárnap

Kakaós csiga ...

... volt kisebbik leánykám óhaja, napok óta nyúzott, hogy azt szeretne hétvégére ..
Elővettem hát a lapjaira szétesett, nagyon jól használható recepteket tartalmazó szakácskönyvet (F. Nagy Angéla: A család szakácskönyve) és a hozzávalókból a kenyérsütő gép segítségével elkészítettem a tésztáját.