2012. január 21., szombat
Szívet találtam
ma reggel a krumplis zsákban, amikor a köretnek valót szedtem össze.
Hát nem kedves? Még tartogatom egy kicsit :)
2012. január 20., péntek
A kávézacc dícsősége
Itthon, főzött kávét ritkán iszom, többnyire akkor készítek, ha vendég jön hozzám. Ilyenkor kihasználom az alkalmat és félreteszem a visszamaradt zaccot. Amikor szoliba vagy napozni készülök, az előző napon a tusfürdőmbe teszek belőle, azzal dörzsölöm át a bőrömet. Fantasztikusan puha, bársonyos lesz tőle, nagyon jót tesz.
És mi egyébre használható még? Keresgéltem a neten, ahol a zacc felhasználásával, újrahasznosításával kapcsolatban nagyon érdekes dolgokat találtam.
Pl. jól alkalmazható zsíroldásra, a kertben növényvédelemre, a szőnyeg színének élénkítésére stb.
Neked milyen praktikád van?
Neked milyen praktikád van?
2012. január 19., csütörtök
Az vagyok,
akitől mindig az igazat kapod, nyersen, tömören, akkor is ha fáj...
Az vagyok, aki dinamizmust, színt visz az életedbe...
Az vagyok, akire nem tudsz haragudni, mert egy mosolyommal leveszlek a lábadról...
Az vagyok, aki mindig figyel Rád, akivel bármit megoszthatsz, és aki addig nyughatatlan, amíg nem segít rajtad, és újra mosolyogni nem lát...
Az vagyok, aki mélyen, tiszta szívvel, önzetlenül, önmagadért fog szeretni, de aki csak akkor fogja mondani Neked, amikor ezt valóban így érzi...
Az vagyok, akit soha nem fogsz megérteni igazán, de akit pont emiatt fogsz csodálni és végtelenül szeretni...
Ilyen vagyok, mert én tudom, hogy egy nap sem jön vissza az életből, hogy újraélhesd...
(Tóth János, egy barát az FB-ről)
Ui.: és akár rólam is szólhatna, mert az vagyok ...
(fotó: internet, Google)
2012. január 18., szerda
Mágneses fűszertartó,
ami szintén később befejezett karácsonyi ajándék, bátyáméknak (forrás)
Az eredeti elképzelés az volt, hogy a fűszertartókat a fedőre ragasztott mágnes segítségével a hűtő oldalán lehet tárolni. Sajnos kétszer kellett hozzákezdenem, mert az először használt mágnesek gyengének mutatkoztak, az üvegek lecsúsztak. A második variációban 1cm-rel nagyobb átmérőjű (= 3cm) korongokat ragasztottam a kupakokra, de ezek sem váltak be, még mindig csúsznak.
- vaslemez csíkot szerelnek a konyhaszekrény aljára és azon lógnak a fűszertartók (kipróbáltam, ehhez elég erősek)
- mágneses lap kerül a hűtő oldalára. A két mágnes vonzása, illetve a nem teljesen sima felület elég kell, hogy legyen az eredeti elképzelés megvalósításához
Az üvegekben eredetileg sűrített paradicsom volt. Alaposan kimostam őket, címkéjüket leáztattam, a fedőket akril festékkel, majd decoupage lakkal bekentem. Az oldalára kerültek a feliratok, ezeket szintén átkentem lakkal, hogy nedves ruhával tisztíthatóak legyenek, végül a festett fedőre kerültek a mágneskorongok.
2012. január 17., kedd
Nyári ízek a kamrából
Most jött el az ideje, hogy megkóstoljam a nyáron készült, befőző automata segítségével tartósított leveszöldségeket.
Nagy izgalommal bontottam ki az üvegeket, melyekben sós lében brokkoli, karfiol, sárgarépa volt, mert korábban ilyet még nem készítettem.
A recept szerint nyersen kell az üvegbe rakni a későbbi felhasználás szerint felvágott, darabolt zöldségeket, majd felönteni a hideg, sós vízzel (tartósítószer nem kell hozzá), lezárni a fém tetővel és mehet az automatába.
Mindegyik zöldség szépen megőrizte az eredeti színét, finom, puhák lettek (nem plöttyedtek...). Egyetlen hibája van csupán a dolognak - legalábbis az én ízlésem, szerint -, hogy igen-igen sós lett a lé és így a zöldség is, az idén jobban figyelek majd az arányokra.
Ha a fagyasztóból veszed ki a húslevest, vagy zacskós levest főzől, akkor ezzel a sós lében elrakott leveszöldséggel feldobhatod az ebédedet, vacsorádat. Francia- és egyéb salátákba is kiváló.
Ui.: még időben eszembe jutott, hogy fotózzak :)... nem is tudom, hogy amikor készítettem őket, akkor miért nem számoltam be róla ... ki érti?
2012. január 16., hétfő
Tavaszi hangulatú doboz
készült Karácsonyra szüleimnek.
Egészen pontosan akkor még nem volt kész, csupán a díszítés a tetején, ezért olyan megjegyzéssel adtam át nekik, hogy "viszem is vissza, mert be kell fejeznem"... Nagyot néztek és derültek rajta, de nem maradt így sem üres a fa alja, a dobozban ugyanis üvegek voltak, tartalmuk pedig a magam készítette szárított leveszöldségek: petrezselyem, sárgarépa, zeller, karalábé, brokkoli.
2012. január 15., vasárnap
Látogatóim száma
a napokban meghaladta az ezret (fél éve még el sem tudtam ezt képzelni), ettől teljesen meghatódtam és arra jutottam, hogy akkor most játszani kéne valamit... vagy ajándékoznom ..... Mert ez annyira jó.
Még kitalálom, mi legyen.
(fotó: internet, Google)
Ui.: persze, tudom, hogy ez csepp a tengerben, másnak egy nap alatt van ennyi látogatója, de nekem ez óriási dolog és tudom, hogy lesz ez még jobb is :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)