2012. február 20., hétfő

Újrahasznosítottam - poháralátét készült

Fából fabrika oldalán találtam egy jópofa ötletet, melyben feszabdalt pólókból szőttek edényalátéteket.

Nagyon megtetszett ez az újrahasznosítás, így a hétvégén készítettem 4 db poháralátétet, leírását találod most ebben a bejegyzésben.

A szekrény mélyén találtam egy óriási, krém színű, apró mintás hálóinget, valamint egy kinőtt, világos kék, pántos ruhácskát:
Felcsíkoztam őket, majd a világosabb anyag végeit összekötöttem és betekertem egy műanyag dobozt (ezt használtam "szövőkeretnek" :) ), ebből lett a láncfonal (A doboznak két oldalán akartam egyszerre készíteni a 4 alátétet, a láncfonalat ezért igyekeztem úgy feltekerni, hogy a csomók a későbbi vágás környékén legyenek.). Figyelni kell rá, hogy a póló anyagok nyúlnak, ezért nem szabad túlságosan meghúzni a csíkokat, mert, amikor szétvágdosod majd, kiderülhet, hogy jóval kisebb lesz a végeredmény, mint gondoltad :).

A kék anyagot kb kétszer akkorára vágtam fel, mint amekkorának a későbbi alátéteket szerettem volna látni (ez a vetülékfonal). Erre most csupán azért volt szükség, mert körben mindenhol csomózni szerettem volna. Ha Te nem így dolgoznád el az oldalát, természetesen hagyd meg hosszú csíkoknak és úgy készítsd a szövésed.
Amikor a szövéssel elkészültem, a szövés nélküli oldalakon elvágtam a láncfonalakat és ezeket is összecsomóztam.
 Ezzel készen is lett a "nagy mű" , íme a végeredmény: