2013. március 23., szombat

Előzetes

A Rayher Hobbiban jártam ma délelőtt, beszereztem - többek között - egy húsvéti ajándék hozzávalóit. A napokban ezzel foglalatoskodom majd:

2013. március 21., csütörtök

Ajándék eper

Kaptam az egyik ügyfelemtől, aki elégedett volt a munkámmal:


Ohh, ha átküldhetném és éreznétek az illatát és az ízét!!!! Nektek is olyan szép perceitek lennének, mint nekem :D

2013. március 20., szerda

A boldogság világnapja

a mai. Te tudtad ezt?

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. Konszenzussal elfogadott határozatában a Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban


Találd meg tehát a mai napon is, amitől boldog lehetsz:
  • a reggeli kávé / cappuccino ízében
  • a napsütésben
  • gyermeked mosolyában
  • a frissen mosott ruha illatában
  • ....

a felsorolást Te is folytathatod :) ... én pl éppen az előbb kaptam kolleganőmtől egy túró-rudit - csak úgy ... nekem már jól indult a napom :)

2013. március 19., kedd

Húsvéti ajtódísz 2.

Nagyon tetszenek a koszorú ajtódíszek, de én magam nehezen szánom rá magam az elkészítésére. Tavaly mégis erőt vettem magamon, elkészítettem az elsőt, azt hiszem, egészen jól sikerült :), de az már nem használható sajnos, darabjaira hullott :(

Az idén már többször írtam, hogy van jónéhány dolgom, ami még nem került át a lakásba (főleg a kreatívsághoz szükségesek), meg szűkös a költségvetés is, így egy nagyon egyszerű ajtódíszt készítettem, abból a kevéske anyagból, ami éppen a rendelkezésemre állt.

Ezek a következők voltak:

tavalyról maradt (és megmentett) műanyag tojások
szizál
vastag karton
hobbi újságból kivágott papír minták


Az elkészítés menete:
A kartonból kivágtam a koszorú alapját, majd betekertem a szizállal:










Ezután ráragasztottam néhány műanyag tojást és papírpillangót. Már készen is van (kicsi, kedves, hangulatos):

2013. március 18., hétfő

Farmer tároló

Nem, nem a farmerek tárolásáról fogok jegyzetet készíteni, hanem maradék farmer anyagokból készült tárolómat mutatom meg Nektek.
Tárolókból mostanában hiányom van, ezért újból készítettem egyet, most a fürdőszobába. Mert ez az összevisszaság már kezdett zavarni:
Elővettem tehát a "valamire még jó lesz" zsákomat és kerestem maradék farmereket, szerencsére akadt bőven:
Fentieken kívül használtam még tépőzárat, valamint műanyag vállfát.

Következett a válogatás, szabás, szegés, a zsebek és a tépőzár felvarrása. Nem akartam kockáztatni, hogy az utolsó farmervarró tűmet is elveszítem, ezért teljesen egyszerűen, cikk-cakk öltéssel varrtam mindent:


Ez a "zseb a zseben" ötlet nagyon megtetszett, már csak a mintája miatt sem hagyhattam ki:
A végeredmény távol áll a tökéletestől, de azért elégedett vagyok:

Ui.: a bejegyzés elkészítése után találtam fehér vállfát,  sokkal jobban illik így a fürdőszobába...

2013. március 17., vasárnap

Retekleves

Ha hozzájutottál (mint most én is) nagyobb mennyiségű retekhez, vagy túl sok termett a kertben és már nem tudjátok elfogyasztani a reggeli szendvicshez, készíts belőle levest.

Hozzávalók:

  • 30 dkg retek (lehet hónapos, jég, fekete stb)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 liter húsleves (én most 2 db kockából készítettem)
  • bors
  • petrezselyem
  • metélő hagyma (az enyémben nem volt, és úgy érzem, nem is hiányzott ...)
  • 1 kis doboz (2 dl) tejföl 

A retket tisztítsd, pucold meg, vágd kockákra (kb 1x1 cm) és kevés vízben párold meg annyira, hogy egy kicsit még roppanós maradjon (kb. 15 perc).

Amíg a retek párolódik készíts a vajból és a lisztből rántást, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a sóval, borssal.  Add hozzá a párolt retket, forrald fel, végül tálalás előtt keverd bele a tejfölt és szórd meg a petrezselyemmel (és a metélő hagymával).

Jó étvágyat hozzá: