A Rayher Hobbiban jártam ma délelőtt, beszereztem - többek között - egy húsvéti ajándék hozzávalóit. A napokban ezzel foglalatoskodom majd:
2013. március 23., szombat
2013. március 21., csütörtök
Ajándék eper
Kaptam az egyik ügyfelemtől, aki elégedett volt a munkámmal:
Ohh, ha átküldhetném és éreznétek az illatát és az ízét!!!! Nektek is olyan szép perceitek lennének, mint nekem :D
2013. március 20., szerda
A boldogság világnapja
a mai. Te tudtad ezt?
A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.
Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. Konszenzussal elfogadott határozatában a Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban
Találd meg tehát a mai napon is, amitől boldog lehetsz:
- a reggeli kávé / cappuccino ízében
- a napsütésben
- gyermeked mosolyában
- a frissen mosott ruha illatában
- ....
a felsorolást Te is folytathatod :) ... én pl éppen az előbb kaptam kolleganőmtől egy túró-rudit - csak úgy ... nekem már jól indult a napom :)
2013. március 19., kedd
Húsvéti ajtódísz 2.
Nagyon tetszenek a koszorú ajtódíszek, de én magam nehezen szánom rá magam az elkészítésére. Tavaly mégis erőt vettem magamon, elkészítettem az elsőt, azt hiszem, egészen jól sikerült :), de az már nem használható sajnos, darabjaira hullott :(
Az idén már többször írtam, hogy van jónéhány dolgom, ami még nem került át a lakásba (főleg a kreatívsághoz szükségesek), meg szűkös a költségvetés is, így egy nagyon egyszerű ajtódíszt készítettem, abból a kevéske anyagból, ami éppen a rendelkezésemre állt.
Ezek a következők voltak:
tavalyról maradt (és megmentett) műanyag tojások
szizál
vastag karton
hobbi újságból kivágott papír minták
Az elkészítés menete:
A kartonból kivágtam a koszorú alapját, majd betekertem a szizállal:
Ezután ráragasztottam néhány műanyag tojást és papírpillangót. Már készen is van (kicsi, kedves, hangulatos):
2013. március 18., hétfő
Farmer tároló
Nem, nem a farmerek tárolásáról fogok jegyzetet készíteni, hanem maradék farmer anyagokból készült tárolómat mutatom meg Nektek.
Tárolókból mostanában hiányom van, ezért újból készítettem egyet, most a fürdőszobába. Mert ez az összevisszaság már kezdett zavarni:
Elővettem tehát a "valamire még jó lesz" zsákomat és kerestem maradék farmereket, szerencsére akadt bőven:
Fentieken kívül használtam még tépőzárat, valamint műanyag vállfát.
Következett a válogatás, szabás, szegés, a zsebek és a tépőzár felvarrása. Nem akartam kockáztatni, hogy az utolsó farmervarró tűmet is elveszítem, ezért teljesen egyszerűen, cikk-cakk öltéssel varrtam mindent:
Ez a "zseb a zseben" ötlet nagyon megtetszett, már csak a mintája miatt sem hagyhattam ki:
A végeredmény távol áll a tökéletestől, de azért elégedett vagyok:
Ui.: a bejegyzés elkészítése után találtam fehér vállfát, sokkal jobban illik így a fürdőszobába...
2013. március 17., vasárnap
Retekleves
Ha hozzájutottál (mint most én is) nagyobb mennyiségű retekhez, vagy túl sok termett a kertben és már nem tudjátok elfogyasztani a reggeli szendvicshez, készíts belőle levest.
Hozzávalók:
- 30 dkg retek (lehet hónapos, jég, fekete stb)
- 3 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 1 liter húsleves (én most 2 db kockából készítettem)
- só
- bors
- petrezselyem
- metélő hagyma (az enyémben nem volt, és úgy érzem, nem is hiányzott ...)
- 1 kis doboz (2 dl) tejföl
A retket tisztítsd, pucold meg, vágd kockákra (kb 1x1 cm) és kevés vízben párold meg annyira, hogy egy kicsit még roppanós maradjon (kb. 15 perc).
Amíg a retek párolódik készíts a vajból és a lisztből rántást, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a sóval, borssal. Add hozzá a párolt retket, forrald fel, végül tálalás előtt keverd bele a tejfölt és szórd meg a petrezselyemmel (és a metélő hagymával).
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)