2013. augusztus 30., péntek

Paradicsomlé

Készítésének módját egy korábbi bejegyzésemben már közzétettem (bár akkor még a hagyományos módon készült), ezért itt most nem részletezem.

Fűszerek - ízlés szerint:
vöröshagyma egészben
fokhagyma
bors
babérlevél
cukor

A befőzőautomatában:
95 C / 30 perc - de azt gondolom, hogy gyümölcslének megfelelően a 80 C / 20 perc is elég lehet.


2013. augusztus 28., szerda

Vitaminital (Kubu)

Ami mindenképpen kell a gyümölcsitalba:
  • 1,5 kg sárgarépa
  • 3 db alma
  • 2 db citrom
  • 40 dkg cukor
  • csipet só (mert a legédesebb süteménybe is kell :) )
A sárgarépát, almát megpucoljuk (magházát eltávolítjuk), feldaraboljuk, a citromokat nagyon alaposan megmossuk, majd karikára vágjuk.

Az egészet a cukorral együtt nagy edénybe rakjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a hozzávalókat. Főzzük addig, amíg a sárgarépa megpuhul. Amikor kész, a citromhéjat kivesszük (nem dobtam ki, a fehér, keserű rész nagyon könnyen leválasztható volt, bőségesen cukroztam, szárítottam - azaz kandírozott citromhéjat készítettem) és az egészet összeturmixoljuk végül felöntjük ízlés szerinti mennyiségű vízzel.

Üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és mehet a befőzőautomatába:
80 C / 20 perc 


2013. augusztus 27., kedd

Rendszereztem

egészen pontosan összegyűjtöttem az eddigi konyhai ténykedéseimet (linkek feltöltése folyamatban), melyeket egy új fül alatt találtok meg, melynek neve: A konyhámból 

A főbb témák jelenleg: Befőztem, Aszaltam / szárítottam , Sütöttem, Főztem, Befőzőautomatával készítettem.

Válogassatok kedvetekre, szép napot mindenkinek :)

2013. augusztus 26., hétfő

Gyümölcsital készül

Olyan jó, hogy a szabadságom alatt rossz idő van, mert így kihasználom a befőzőautomatát :D

Most gyümölcsital van előkészületben, fő az alma, sárgarépa és a citrom. Valami isteni illat van a konyhában / lakásban!