Ami mindenképpen kell a gyümölcsitalba:
- 1,5 kg sárgarépa
- 3 db alma
- 2 db citrom
- 40 dkg cukor
- csipet só (mert a legédesebb süteménybe is kell :) )
A sárgarépát, almát megpucoljuk (magházát eltávolítjuk), feldaraboljuk, a citromokat nagyon alaposan megmossuk, majd karikára vágjuk.
Az egészet a cukorral együtt nagy edénybe rakjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a hozzávalókat. Főzzük addig, amíg a sárgarépa megpuhul. Amikor kész, a citromhéjat kivesszük (nem dobtam ki, a fehér, keserű rész nagyon könnyen leválasztható volt, bőségesen cukroztam, szárítottam - azaz kandírozott citromhéjat készítettem) és az egészet összeturmixoljuk végül felöntjük ízlés szerinti mennyiségű vízzel.
Üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és mehet a befőzőautomatába:
80 C / 20 perc