2015. január 3., szombat

Új technika: fotó transzfer

Boltocskám január végéig zárva van, de én addig sem ülök tétlenül, új technikát tanulok, hogy még több és változatos terméket készíthessek majd.

Már volt lehetőségem fotót transzfer technikával felvinni az alapra (akkor még nagyon új és ismeretlen volt számomra ez a módszer) és mivel elég sokat böngésztem a neten, azt gondoltam, hogy csupán egyetlen módja van a dolognak, már mindent tudok ...

A napokban teljesen véletlenül ráakadtam egy csoportra a Facebook-on és miután felvételt nyertem, csak ámultam és bámultam azt a sok gyönyörűséget, amit a tagok bemutattak. Aztán jött az újabb meglepetés: nem csak az a módszer létezik, amit közel egy éve megtaláltam. 

Lehet transzferálni tisztítószerrel, illóolajjal, körömlakk-lemosóval. Csak néhány az ott bemutatott módszerek közül.

Nagyon (vagy inkább még jobban) megtetszett ez a technika, azt hiszem a szerelmese lettem :) ... az itthon lévő dolgaim közül gyorsan felhasználtam az évek óta őrizgetett parafa alátéteket, amelyeknek az egyik oldalát már korábban befestettem akril-festékkel. Felhasználtam még a Praktika magazin mellékletéből a dekupázs papírt és az ősszel nyomtatott szőlő mintákat is.

A kesztyű mintás alátétet a "hagyományos" transzfer technikával, fotótranszfer ragasztóval készítettem.

A két szőlő mintát (az egyik a festett - a legalsó fotó, a másik pedig a kezeletlen felületű parafára készült - középső fotó) pedig citromolajjal vittem át az anyagra.
 

Még bőven van még mit tanulnom és gyakorolnom, de biztos vagyok benne, hogy a február 1.-én nyitó boltocskám polcán már lesznek ezzel a technikával készült ajándéktárgyak is.