2013. május 15., szerda

Szemtakaró

Lánykám már többször említette, hogy szeretne éjszakára egy szemtakarót, mert párja különös hobbija miatt (kígyókat tart a szobában) éjjel nehezen tud aludni a fények miatt.

Megtaláltam végül a megfelelő szabásmintát, a maradék anyagokból (póló, frottír) és gumiszalagból készítettem is egyet a Praktika magazin tavaly februári számában talált leírás alapján (néhány fázisfotó valahogy eltűnt a gépemről, mert bénáskodtam, de azt hiszem azért érthető lesz a dolog - ha mégsem, kérdezzetek nyugodtan)






2013. május 12., vasárnap

Függöny felújítás - 2. rész

Ahogy azt már korábban jeleztem, felújítottam a függönyömet. Hogy miért volt erre szükség? Egyszerű a történet:
új lakásba költöztem, elképzeltem magamnak egy bizonyos színvilágot a szobába, meg is vettem, meg is varrtam és fel is raktam az ablakra a kiválasztott anyagból a sötétítő függönyt:
aztán jött anyukám, aki csupa jószándéktól és szeretettől vezérelve nekem ajándékozta egyik függönyét azzal az indokkal, hogy az ablakra nem elég a sötétítő, oda mindenképpen kell egy fényáteresztő is, mert sokkal jobban néz ki ...
Amint látjátok, ez csudára nem az amit elképzeltem magamnak ... de az ember lánya mégsem teheti meg az anyukájával, hogy nem fogadja el és nem teszi fel a függönyt, ha már megkapta!

Hónapokig rejtegettem a szekrényben az anyagot, időnként elővettem, hátha jön az ötlet és az ihlet, mit tegyek ... de csak nem akart jönni ... anyukámból meg minden látogatás alkalmával érződött, hogy "még mindig nincs fent" gondolat és egy kis neheztelés motoszkál a fejében ... 

Az anyagot festeni nem lehetett, így azon morfondíroztam, hogy valamit rá kellene tenni ... a ragasztás nem jó, mert kemény lesz, a hímzés is eszembe jutott, de a  tudásom és a türelmem ehhez túl kevés ... maradt a varrás ....

Varrni, de mit? Olyan anyagot kellett keresnem, ami összehozza ezt a két egymástól teljesen különböző színvilágot. Ismét az Ikea lett a megoldás, a hetekig tartó keresgelés és kutakodás alkalmával rátaláltam  ugyanis erre a "csodára":
A valóságban ezek a virágok igen nagyméretűek, így tökéletesen megfeleltek a célnak. Több napon és órán át vágdostam körbe őket és ötletszerűen helyeztem el a kék függönyön:
Cikk-cakk öltéssel varrtam (szerencsére nem ráncolta úgy össze az anyagot, mint amennyire tartottam tőle):
A végeredmény többek szerint is kellemes lett (Anyák napján meg is mutattam az érintettnek, akinek arcán elégedettséget láttam). Szerettem volna jól megmutatni Nektek is hogy mennyire összepasszolnak a színek, de mint tudjuk, fénnyel szemben fotózni szinte lehetetlen. Ennyi telt tőlem, lehet, megpróbálom este is és akkor azt is mutatom majd: