2011. augusztus 12., péntek

A kávézás szerelmeseinek ...

 ... készítettem új mécsestartómat, melyről több képet és információt találsz a boltocskámban :
Ahogy nézegetem a képeket, szinte érzem a frissen főzött, gőzölgő habos kávé illatát ... megyek is és készítek magamnak egyet :)

2011. augusztus 10., szerda

Aszalt őszibarack - 2.

Szeretem az őszibarackot..
A múlt héten készítettem belőle lekvárt, most aszaltam, talán még befőttet is készítek majd ... vagy kompótot ... nem is tudom, annyi minden jutott most az eszembe :)

Mint korábban is írtam, a tavalyi, első próbálkozásaim eredménye felhasználáskor nem volt a kedvemre való, ezért módosítottam kicsit a feldolgozáson.

2011. augusztus 9., kedd

Aszalt őszibarack - 1.

Előzetes, a végeredményről később :)

Tanultam a lekváros esetből, ezért most sokkal körültekintőbben (és türelmesebben) vásároltam őszibarackot az aszaláshoz.

Tavalyi első próbálkozásaimnál rajta hagytam a barackon a héját és gerezdekre vágtam a gyümölcsöt, de a gyakorlat azt mutatta, hogy nem ez a legmegfelelőbb a későbbi felhasználáskor. Gyümölcslevesbe, forralt

2011. augusztus 7., vasárnap

Lekvárt főztem...

...ami nagy elhatározás részemről, mert még sosem készítettem, legalábbis ezzel a módszerrel.
Van nekem egy nagyszerű kenyérsütő gépem. Már vagy a harmadikat nyúzom, a pizza- és a fánktésztát is "vele" készítem.
Mostanában nagy kedvet érzek a házi befőzéshez, lekvárkészítéshez visszatérni, de ahhoz nem, hogy