2012. január 28., szombat

Gyorsan talpra álltam



Megszületett az új név, az új blog és az új Facebook oldal is.:)

Mivel a családban fellelhető felesleges, kinőtt gyerekruhák adták az ötletet a közösségi oldal létrehozásához, a következő napok fotózásai után hamarosan elkezdem feltölteni az információkat.

Ha kedvetek van, látogassatok el oda is és ha tetszik az ötlet, ajánljátok jó szívvel ismerőseiteknek, barátaitoknak.

Köszönöm előre is

2012. január 27., péntek

Változás a blogban

Szomorúan kell közölnöm Veletek, hogy az éppen csak világra jött gyermek ruha (és egyebek) cserélős oldalamat meg kell szüntetnem, mert teljesen véletlenül kiderült (mert így szokott ez lenni), hogy az FB-n van egy tag pont olyan névvel, mint amit én is kitaláltam, és a pláne, hogy blogot is vezet, azzal a csekély eltéréssel, hogy ...-....blog.hu.

Döbbenetem óriási, fura, hogy ennyire egy gondolatra járt az agyunk az illetővel, bár ő fél évvel korábban indult..

Nem adom fel, mert szívügyemnek érzem, hogy összehozzam a cserére kedvet érző embereket egy csoportba, lesz még blog és "rajongói" oldal is....
(fotó: internet, Google)

2012. január 26., csütörtök

Cserélsz velem?

A Meskán (átmenetileg) lekerült a polcról a Magnóliás (tulipánfás) mécsestartóm, ezért arra gondoltam, hogy mielőtt újra aktiválnám, megkérdezem Tőletek: lenne kedvetek elcserélni velem?
Érdekel bármi, szappankák, varrott tartók, szütyők, neszeszerek (annyi gyönyörűség van nálatok :) ) stb. stb..

Története, leírása:

A szalvétát a lányomtól kaptam. Sokáig állt a dobozban, mert úgy gondoltam, hogy mécseshez talán túl világos. Aztán ráakadtam a napsárga rostselyempapírra és egyből tudtam, hogy ez gyönyörűség nem lesz többé sötétben!

Alapja a 6 ágú, réz betéttel ellátott, fa mécsestartó, melyet összerakás (-ragasztás) után napsárga páccal kentem be, ezért láthatóak maradtak a fa erezetei


Méretei:
magasság: 18 cm
átmérő: 17,5 cm

Hagyományos mécsessel (átmérő: 4cm) használhatod.

2012. január 25., szerda

Naponta egy alma,

az orvost távol tartja - hitték elődeink, de azt gondolom, hogy ez napjainkra is igaz lehet.

A lenti gyűjteményt, fontos információkat tartalmazó szöveget email-ben kaptam, most megosztom veletek:

  
"Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig, amíg a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon.

Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig.

Több mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.
Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezdd el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél.

Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.
Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.
Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó, ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az,

2012. január 24., kedd

Gyermek holmik csere-oldala

Ezen a néven kezdtem új blogot írni (vagy inkább információs gyűjtőoldalt készítettem?) azoknak, akik bármilyen új / használt, megunt, mindenképpen jó állapotban lévő holmijukat (ruházat, játék, könyv stb.) szívesen elcserélnék, elajándékoznák.

Ha van ilyen a szekrényedben, a felső polcon, vagy a pince legtávolabbi zugában, akkor látogasd meg az oldalt és az ott leírtak szerint jelentkezz.

Köszönöm előre is, talán tudunk egymásnak segíteni ...

2012. január 23., hétfő

Reklám helye

Annyira elégedett vagyok Heni (a fodrászom) munkájával, hogy bárhová megy is dolgozni, én megyek vele. Szerencsére idáig mindig a közelben volt a szalon, ahová került, így ez nem okozott problémát. Évekkel ezelőtt találtam rá, teljesen véletlenül - egy nyeremény kupon lehetőségét használtam ki.

Jó szívvel ajánlom Nektek a..... az eredeti bejegyzés itt egy szépségszalon nevét és címét, elérhetőségét tartalmazta ... de csütörtökön kiderült, hogy Heni a jövő hónapban ismét költözik ... most kicsit távolabb, de még mindig úgy gondolom, hogy követem...

Neked is van fodrászod, kozmetikusod, akit követsz - szinte - bárhová?

(fotó: internet, Google)

2012. január 22., vasárnap

Csirkecomb tekercs


Egyszerű, vendégváráskor korábban előkészíthető, finom, puha és ízletes, nem csupán csirkecombból, hanem csirke- vagy pulykamellből, sertéshúsból is kiváló. Az eredeti receptet, leírást, Ganter Klárinál, a Konyhatündér leszek oldalon találhatjátok, én most így készítettem:





Hozzávalók:

  • csirke felsőcomb, lebőrözve
  • kenőmájas
  • bors
  • majoranna
  • alufólia
  • olaj




A csirkecombokat lebőröztem, kicsontoztam (úgy vettem ki a csontot, hogy maradjon rajta valamennyi hús is, így egy kevés levest is főztem rengeteg zöldséggel), mindkét oldalát megszórtam a sóval, borssal, majorannával.


A belső oldalát (ahol a csont volt) megkentem vastagon a kenőmájassal, feltekertem.

Az alufólia csíkokat vékonyan megkentem olajjal, ráfektettem a hústekercseket, végül az egészet betekertem, helyes kis csomagokat készítettem. 
Forrásban lévő vízbe raktam, kb. 30-35 percig főztem. 

(Idáig készítheted elő vendégváráskor előző nap, vagy rakhatod be a fagyasztóba későbbre.)

Megvártam míg kihűl, kicsomagoltam és hogy szép piros színe legyen, minden oldalát átsütöttem. 

Most hidegen fogyasztottuk, kukoricás rizzsel, de nagyon szeretem petrezselymes burgonyával is - már csak azért is, mert a petrezselymet én szárítottam :)

Készült már csirkemellből, amikor fűszervajjal kentem meg a közepét, volt, hogy bacon szalonnába is betekertem, sőt volt már olyan is, hogy maradék füstölt sajt került bele ...

Csak a fantáziádra van bízva a végeredmény, jó étvágyat kívánok hozzá!