Egyszerű, vendégváráskor korábban előkészíthető, finom, puha és ízletes, nem csupán csirkecombból, hanem csirke- vagy pulykamellből, sertéshúsból is kiváló. Az eredeti receptet, leírást, Ganter Klárinál, a Konyhatündér leszek oldalon találhatjátok, én most így készítettem:
Hozzávalók:
- csirke felsőcomb, lebőrözve
- kenőmájas
- só
- bors
- majoranna
- alufólia
- olaj
A csirkecombokat lebőröztem, kicsontoztam (úgy vettem ki a csontot, hogy maradjon rajta valamennyi hús is, így egy kevés levest is főztem rengeteg zöldséggel), mindkét oldalát megszórtam a sóval, borssal, majorannával.
A belső oldalát (ahol a csont volt) megkentem vastagon a kenőmájassal, feltekertem.
Az alufólia csíkokat vékonyan megkentem olajjal, ráfektettem a hústekercseket, végül az egészet betekertem, helyes kis csomagokat készítettem.
Forrásban lévő vízbe raktam, kb. 30-35 percig főztem.
(Idáig készítheted elő vendégváráskor előző nap, vagy rakhatod be a fagyasztóba későbbre.)
Megvártam míg kihűl, kicsomagoltam és hogy szép piros színe legyen, minden oldalát átsütöttem.
Most hidegen fogyasztottuk, kukoricás rizzsel, de nagyon szeretem petrezselymes burgonyával is - már csak azért is, mert a petrezselymet én szárítottam :)
Készült már csirkemellből, amikor fűszervajjal kentem meg a közepét, volt, hogy bacon szalonnába is betekertem, sőt volt már olyan is, hogy maradék füstölt sajt került bele ...
Csak a fantáziádra van bízva a végeredmény, jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése