2011. szeptember 9., péntek

Az ELMÜ-nél jártam

tegnap, mert a nyár folyamán, csak úgy - előzetes számla nélkül (nem papírformátumban kapom, hanem a távszámlámra) - le akartak emelni a folyószámlámról 33 ezer forintot! Ez azért volt furcsa, mert előtte rendeztem az éves elszámoló számlámat (az sem volt kicsi összeg), tehát nem volt tartozásom és ez nem is a megállapított havi átalánynak felelt meg.
Micsoda szerencse, hogy limitálom a csoportos beszedési megbízások levonható összegét! Mennyire
meglepődtem volna nyaralás közben, hogy "hopp... nincs pénz"... mehetünk haza!

Erős felindultsággal mentem az ügyfélszolgálatra, hogy ugyan mondják már meg, hogy ez a fizetési emlékeztető és rajta a csekk (mert tegnapelőtt ez megérkezett postai úton) micsoda. Már az is furcsa volt, hogy alig akadt várakozó. Bevallom, egészen összezavart, hogy rögtön azután, hogy megkaptam a sorszámomat, már hívtak is a hármas számú ügyintézőhöz. Rövidke előadásom, reklamációm, papírlobogtatásom után megtudtam, hogy új rendszerre álltak át, aminek következtében a júliusi számlák nem készültek el (viszont gyorsabban kiszolgálják az ügyfeleket az ügyfélszolgálaton - de jó), így amikor már működött az új, akkor egybevontak két hónapot.

Ezzel nem is lenne baj, ha előtte tájékoztatják a fogyasztókat, hogy változtatásokat készülnek végrehajtani, melynek következtében ilyen probléma előfordulhat, legyünk elnézőek. Vagy ha hosszabb fizetési határidőt hagynak, nem a "szokásos" 8 napot. Vagy megbontják a számlát, nem egyösszegben kérik az elmaradást, hanem több csekket küldenek. Az utóbbiak esetében egy kísérő levél sem ártott volna, hogy "bocsika, ez és ez történt....)

Most úgy áll a helyzet, hogy elvárásaik szerint szeptemberben 3 hónap díját kell rendezni.
Az ügyintéző nem javasolta a részletfizetést. Arra hívta fel a figyelmemet, hogy a számla (ami ugye nem érkezett meg) előírt rendezési határidejétől (augusztus 23, amikor le akarták emelni az összeget) számított 2 hónap múlva (tehát október 20.-a körül) kapcsolják le az áramot. Mindegy, hogy hány részletben, de addig érkezzen be az elvárt díj. Állítólag nem számítanak fel kamatot...

Nincsenek megjegyzések: