Pár héttel ezelőtt sikerült olyan zellert és fiatal petrezselymet vásárolnom, amiken nagyon szép zöld levél volt. Bevallom, idáig egészen egyszerűen a komposztba kerültek ezek a hasznos dolgok, nem vettem a fáradtságot, hogy feldolgozzam őket.
De most „vállalkoztam”, még pedig a szárításukra. Sokat töprengtem azon,....
hogy melyik módszert válasszam: fűzzem fel és tegyem száraz, szellős helyre (ehez nem volt elég türelmem), vagy tegyem be a sütőbe.Természetesen ( :) ) egy harmadik megoldás mellett döntöttem: alapos mosás és konyharuhában szárítgatás után beleraktam a zöldeket az aszaló-szárító gépembe.
Tartottam tőle, hogy a levelek majd elveszítik a színüket, de ha nem próbálom ki, akkor sosem tudom meg, hogy mi a végeredmény…
Örömmel jelenthetem, hogy pár óra várakozás után az eredmény nagyon kedvemre való volt :)
A zörgősre száradt leveleket zacskóba raktam, majd elkezdtem „maszírozni”, hogy összetörjenek.
Sajnos különböző nagyságúra töredeztek (még meg kell találnom a megfelelő technikát), de az illat, amit kiadtak magukból … hát az valami fantasztikus volt és igazán kárpótolt (azóta is) ezért a kis szépséghibáért :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése