a becsületes neve annak a finomságnak, amit Szilveszter éjjelére készítettem (és amit kivételesen nem felejtettem el lefényképezni :) )
A recept jól bevált, többször használtam már, a Kenyér - kézi és gépi sütés otthon című receptkönyvben található.
Hozzávalók (10 db virslihez) az eredeti recepthez:
- 1 csomag szárított sütőélesztő
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- fél kiskanál só
- fél kiskanál cukor
- 4 dkg margarin
- 2 dl langyos tej
- 10 db virsli
- a kenéshez tojássárgája
A tésztát a kenyérsütő gép tészta programjával készítem, az elkészítés ideje gépenként változó, az enyémnek most 1óra 50 percre van szüksége.
A hozzávalókat a virsli és a tojás kivételével a gépbe készítettem (alulra a folyékonyak, aztán a liszt, végül legfelülre az élesztő), a gépet elindítottam.


A tésztát feltekertem, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, megkentem a tojással és előmelegített sütőben, lassú lángon kb 35-40 perc alatt szép barnára sütöttem.
Nagyon szeretjük, most is gyorsan elfogyott.
2 megjegyzés:
Köszi a receptet!:-)
Bebi, igazán nincs mit, váljék egészségetekre :)
Megjegyzés küldése